OKULDA DİYABET PROGRAMI

OKULDA DİYABET PROGRAMI

Tip 1 Diyabetli Öğrencilerin Okul/Kurumlarda Bakımı ve Desteklenmesi konusunda öğrencilerin, çalışanların ve velilerin farkındalığının arttırılması amacıyla 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında etkinliklerin ve eğitimlerin düzenlenmesi ve https://okuldadiyabet.meb.gov.tr/ adresinde yer alan eğitimlerden öğretmenlerin ve velilerin yararlanması gerekmektedir.

Aşağıdaki bağlantıdan ilgili eğitimlere katılabilirsiniz.

18.09.2023 64

Aileler İçin

Tüm tip 1 diyabetli çocukların ebeveynleri, çocuklarının okulda güvende olmasını, diyabet tedavisi için gerekenlerin yapılmasını, yaşıtları gibi tüm okul aktivitelerine katılmasını, hiçbir şekilde ayrımcılığa maruz kalmamasını, desteklenmesini ve okulun tadını çıkarmasını ister. Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu, ebeveynlere tip 1 diyabetin okulda nasıl iyi yönetileceği konusunda bilgi vermeyi amaçlamaktadır. 

 Daha Fazla Bilgi

 

Okullar İçin

Öğretmenler ve okul personelinin, öğrencilerini eğitmek ve yetiştirmek için ne kadar önemli bir rolünün olduğunu biliyoruz. Tip 1 diyabetli öğrencilerin ise biraz daha fazla desteğe ihtiyaçları vardır. Sizler için hazırlanmış olan eğitim platformu sayesinde, öğrencinizin ihtiyaç duyduğu desteği sağlama konusunda gerekli bilgi ve beceriye sahip olabileceksiniz. 

Daha Fazla Bilgi

Kaynak: https://okuldadiyabet.meb.gov.tr/anasayfa